LinkedIn työnhaussa


Työnhaussa yksi ehdoton valttisi on LinkedIn. Tässäpä vinkkimme miten saat tästä ammatillisen verkostoitumisen somepalvelusta tehot irti.

1. Fiilaa profiilisi kuntoon

LinkedIn-profiilisi on tehokkain, kun se on tehty huolella ja kaikki sen eri osiot on täytetty. Tämä sisältää niin edustavan profiilikuvan, selkokielisen tittelin, informatiivisen summaryn eli yhteenvedon sinusta työntekijänä, napakat kuvaukset eri työtehtävistäsi sekä muun työnhaun kannalta oleellisen tiedon sinusta – huom! myös sen, että haet paraikaa töitä.

Kuvittele siis itsesi ulkopuolisen asemaan profiiliasi tehdessäsi: Minkälaisen kuvan se antaa sinusta? Onhan se selkeä ja kertoo kaiken oleellisen?

Profiiliasi päivittäessäsi sinun kannattaa hyödyntää myös benchmarkkausta ja tutkia siten myös muiden profiileita.

2. Verkostoidu aktiivisesti eri ryhmissä

Liity aina alasi ryhmiin seuraajaksi. Ryhmissä tapaat mahdollisia työnantajia että rekrytoijia.

Ole myös aktiivinen ryhmissä, sillä se jos mikä on oman itsensä markkinointia!

3. Kasvata päämäärähakuisesti omaa verkostoasi

Hyödynnä "People you may know" -mahdollisuutta kontaktien etsimiseen. Mitä kattavampi verkostosi on, sitä helpommin vastaan tulee uusia tuttuja. Kun olet aktiivinen seuraaja eri ryhmissä (kts. kohta 2), merkitsee se myös uusia jäseniä omaan verkostoosi.

4. Jaa myös muille sinua kiinnostavaa asiasisältöä

Jaa itseäsi kiinnostavia sisältöjä omalle verkostollesi. Hyvä postaustahti on esim. 1-2 julkaisua per viikko. Julkaisemalla sisältöjä osoitat seuraavasi omaa alaasi.

5. Suosittele sekä pyydä suosituksia

Suositteluiden kanssa kannattaa noudattaa vanhaa neuvoa "jos ei anna, ei saakaan". Kannattaa siis ensin aina suositella muita ja vasta tämän jälkeen pyytää itselleen suosituksia.

6. Ja ennen kaikkea - Ota hyöty irti työpaikkahauista!

LinkedIn ehdottelee aktiivisesti juuri sinulle sopivia avoimia työpaikkoja. Tämän lisäksi niitä kannattaa kuitenkin hakea myös itse Job searchin kautta.