TYÖNTEKIJÄTARINA: KEIKKAILUN KAUTTA VAKITUISEKSI TYÖNTEKIJÄKSI!


Kimmo Koskinen aloitti keikkatyöntekijänämme Nokian Siurossa sijaitsevassa alumiinitehtaassa Purso Oy:ssä syksyllä 2020. Pikkuhiljaa syksyn ja alkutalven mittaan työtunnit lisääntyivät ja suurimmaksi Kimmo alkoikin saada tehdä täysiä viikkotunteja. Kesäkuussa 2021 tilanne eteni siihen tilanteeseen, että Kimmo palkattiin Purson kirjoille vakituiseksi työntekijäksi.


KEIKKATYÖN HYVÄNÄ PUOLENA VUOROJEN JOUSTAVUUS

Aikaisempi kokemus vuorotyöstä helpotti osaltaan keikkatyöntekijäremmiin mukaan hyppäämistä. Alussa oudointa oli

lainaus.png

se, ettei tulevia vuoroja tiennyt pitkälle, mutta hyvin siihen kyllä tottui ja homma alkoi toimimaan luontevasti. Pääsääntöisesti seuraavan viikon vuorot tulivat tarjolle aina niitä edeltävällä viikolla. Yhteydenpito Nordicin kanssa oli mutkatonta, jonka vuoksi vuorojen sopiminen oli helppoa.

Pursolla Kimmo otettiin hyvin vastaan uutena vuokratyöntekijänä. Alusta asti kaikki olivat ystävällisiä ja Kimmoa kohdeltiin samalla tavalla kuin muita, vanhojakin työntekijöitä. Perehdytys sujui hyvin ja myöhemmin Kimmokin omalta osaltaan avusti uusia työntekijöitä pääsemään kiinni työntouhuun.

Alussa töitä oli yksi tai kaksi vuoroa viikossa, mutta hyvin nopeasti tunteja tuli lisää. Keikkatyön johdosta työsuhteen alussa oli helppo tutustua itse työhön muutaman viikkovuoron avulla. Kimmon mielestä keikkatyön hyvänä puolena on ehdottomasti vuorojen joustavuus. Jos itselle sattuu esimerkiksi keskelle viikkoa menoa, voi keikkatyöntekijänä pitää päivän helposti vapaana kieltäytymällä vuorosta. Toisaalta taas, jos vuoroja on tarjolla paljon, pystyy tekemään täyttä viikkoa ottamalla kaikki tarjotut vuorot vastaan.


kimmo.png

Yhteydenpito ja vuorojen sopiminen toimi Nordicin kanssa hyvin. Kimmo koki aina saaneensa selkeät vastaukset mieltään askarruttaviin kysymyksiin, eivätkä asiat jääneet ikinä roikkumaan. Luvatuista asioita pidettiin kiinni. Kaiken kaikkiaan asiat hoituivat helposti ja joustavasti.

Kimmon provinkki vuoro- ja keikkatyössä oleville: Pienet torkut ennen työvuoroa. Vaikkei unenpäästä saisi kiinni, niin silmien lepuuttaminenkin auttaa jaksamaan paremmin, mikäli joskus väsymys vaivaa.

Iso kiitos myös Kimmolle meiltä Nordicilta mukavasta ja sujuvasta yhteistyöstä työsuhteen aikana – sekä tietysti pitkäaikaiselle asiakkaallemme Pursolle hienoista uramahdollisuuksista, joita pääsemme tarjoamaan työnhakijoille ja -tekijöillemme!


"Nordicin toimistolla kahvittelun merkeissä talteen kirjattuja Kimmon kokemuksia keikkatyöstä. Kuvassa Nordicin toimihenkilöt Joona ja Sofia sekä Kimmo Koskinen."