HARJOITTELUSTA HR-ALALLE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Usein opiskeluihin kuuluu työharjoittelu, joka alasta riippuen kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Sen lisäksi, että harjoittelupaikan löytäminen saattaa olla joskus hankalaa, harjoitteluun liittyvät ennakkoluulot voivat myös vaikuttaa oman harjoittelupaikan löytymiseen. Toimistossa olevasta harjoittelijasta saatetaan ajatella, että hän on pelkkä kahvinkeittäjä. Oma kokemukseni harjoittelusta on kuitenkin päinvastainen.

Ei pelkkää kahvinkeittoa
Viiden kuukauden harjoitteluni päättyi hetki sitten ja harjoittelijan identiteetti alkaa häipyä pikkuhiljaa. Kesäkuun alussa siirryin harjoittelijasta työntekijäksi ja olen enemmän kuin iloinen siitä, että saan jatkaa tätä huippu hommaa, huippu tiimissä juuri Nordic Henkilöstöpalveluilla.

Muistan hyvin, kun kävin Tampereen toimistolla haastattelussa tammikuun alussa. Minulle kerrottiin, että harjoittelu tulee sisältämään monipuolisia työtehtäviä nopeatempoisessa toimistoarjessa. Ja voi vitsit, sitä se on ollutkin. Harjoittelijana jokainen päivä on ollut erilainen, työtehtävät vaihtelevat niin arkistoinnista haastattelujen pitämiseen kuin Adoben ohjelmien käytöstä rakennustyöntekijäksi muuntautumiseen. Olen aina ollutkin sellainen, että tykkään, jos työssä saa tehdä ja kokeilla kaikenlaista.

Alussa en tiennyt HR-alasta paljoakaan, mitä nyt muutamia kursseja koulussa liiketalouden tutkinto-ohjelmaan on kuulunut. Ala on aina kiinnostanut ja nyt Nordicilla olenkin päässyt näkemään ja oppimaan ihan käytännössä koko prosessin sopivan työntekijän ja asiakasyrityksen yhdistämisestä sekä kaikesta siihen kuuluvasta taustatyöstä. Haastatteluja aloin pitämään itse huhtikuun puolivälissä, ja pidän niistä todella paljon.

Markkinoinnin osalta olen päässyt käyttämään luovuuttani esimerkiksi Facebook-nostojen, jäätelölipukkeen, mainoksien sekä Instagramin osalta. Erilaisia kuvien muokkausohjelmia on tullut jo hieman käytettyä ja odotankin, että opin hallitsemaan ne hyvin vielä kesän aikana. Tammikuussa esittelytekstissäni kerroin omaavani hyvän mielikuvituksen ja koenkin, että olen markkinoinnin osalta päässyt käyttämään sitä ja työstämään vaikka minkälaisia ajatuksia viemällä niitä kohti konkreettisia toteutuksia.

HR-puolen sekä markkinoinnin lisäksi vastaan posteista ja niiden lähettämisestä eteenpäin, asiakaspalvelusta sekä muista taustalla olevista toimistotehtävistä. Aikaisempi kokemus aulapalvelutyöstä antoi hyvät valmiudet alkaa hoitamaan näitä tehtäviä myös Nordicilla. Haluankin luoda jokaiselle meille Tampereen toimistolle tulevalle mukavan ja tervetulleen olon heti ovesta sisään astuessaan.

Ala, josta en paljoa ennen harjoitteluani tiennyt, on nyt sellainen, josta aidosti pidän
Viisi kuukautta harjoittelua meni ihan silmän räpäyksessä ja on ihana huomata kuinka niinkin lyhyessä ajassa pääsin hyvin kiinni Nordicin menoon. Harjoitteluni puolivälissä sain kuulla, että saan jatkaa työntekijänä ainakin syyskuulle asti, ja voi että sitä ilon määrä. Mahtavaa huomata, että ala, josta en paljoa ennen harjoitteluani tiennyt, on nyt sellainen, josta aidosti pidän ja jossa haluan kehittyä koko ajan lisää. Olen kiitollinen siitä, että potentiaalini on huomattu ja pääsen jatkamaan töitä näin upeassa tiimissä!

Oman kokemukseni mukaan harjoittelu on antanut minulle todella hyvät eväät työelämään sekä avannut varmasti monia uusia ovia tulevalle uralleni. Tällä hetkellä haluan kehittyä työssäni Nordicilla lisää entisestään. Harjoittelujaksollani koin saavani opetella uusia asioita omassa tahdissani, mutta kuitenkin saaneeni tarpeeksi vastuuta, jonka avulla olen kasvanut omaan rooliini. Jos itselläsi on harjoittelu jossain kohtaa ajankohtainen, ota siitä irti kaikki mitä saat, koska se on kuin ponnahduslauta tulevalle urallesi, omalle alallesi.